Sunday, November 13, 2011

Ceritera sepanjang cuti.....

Bismillahirrahmanirrahim.....
Alhamdulillah still lg di berikan nafas utk hidup di muka bumi yg indah ini sbg khalifah ALLAH...
Tenang rase nye bile dpt balik ke kmpung halaman lpas 2bln duk kat USIM NILAI... hehehe
Nk story2 sket kat blog chenta ku ini...hihihi
Mcm2 xtvt yg ak wat kat umah sepanjang cuti mid sem td...
Konon2 nye qada' yg 2bln x balik 2... hahaha
Rase mcm x cukup je cuti mid sem yg semggu 2...
Rase cam nk tmbh cuti lg je...hohohoho
Dlm cuti semggu ni x lekat kat umah... Ade je tmpt nk di teroka...
Mcm la x pnah g tmpt2 2...hahahahha
Balik umah cuti td memcm mknn yg ak nk mkn...
Alhamdulillah semua mknn yg ak nk 2 ak dpt msk n mkn...
Puas hati bli dpt mkn sume mknn febret ak....
Hehehehe....
Antara mknn febret ak yg ak dpt msk n mkn :
  1. Kuey Teow Sup
  2. Laksa
  3. Nasi Ayam
  4. Pisang Goreng + Cekodok
  5. Pulut Kuning + Kari Ayam
Buah naga yg di tanam kat umah 2 pun masak time ak balik...
So sempat la ak merasa buah naga yg manis lg sedap 2..hahaha
Mmmmm yummy2.... Sedap tul....hahahaha
Rse cam naik je berat badan sbb mkn mcm2...hahaha
Tapi x kisah pun.... Asalkan dpt mkn sume 2..ngehngehngeh
Selain dr 2, ak kuar g jln2...
Kuar jenjln ngan mek,adik ak n kak sdare ak...
Sume tmpt nk g kat sg bsr 2...
Sume kdai nk masuk... mcm2 brg ak beli...
Habis duit ak....hohoho
Moto Smash Revo kesayangan ak 2 la yg bwk ak g jenjln...
Hehehehe... syg die....
Ak pun sempat gak jd driver kjap bwk sdare n adik ak g jenjln ngan keta abah 2...hehehehe
Dlm cuti semggu ni jgk ak sempat lg jait 2helai baju... syok gile..
Mesin Jahit kesygan ak 2 dh 2bln x gune... nasib baik die ok je... sian die... hehehe...
Ari isnin aritu semapt lg kitorg 1 family n sdare2 ak yg lain wat BBQ...
Best gile time 2...
Mkn besar kitorg mlm 2 ngan lauk2 lain....
Hahahaha....
Mmmmm, cuti pun dh... sesi p'blajaran pun nk mule dh...
So kene lebih SEMANGAT blajar lpas cuti ni....
Byk keje kene wat...xleh nk rileks2 dh....
X lme lg exam final nk dekat...so kene study lebih....
Ape2 pun cuti mid sem td mmg best...
Rasenye blum telmbt lg nk ucap SALAM AIDILADHA...Kullu 'am wa antum bikhair....
2 je story tuk kali ni....
Ape2 pun Senyum slalu....
~ Adios ~

Thursday, October 27, 2011

xtau nk story ape.....

Bismillahirrahmanirrahim.....
Alhamdulillah m,asih lagi di berikn nafas dan degupan jantung utk terus menjadi khalifah di bumi ALLAH yg indah ini.....
Hmmmmmmmmmmmmmmmmm....... ak mengeluh ke???
Sebenarnye x.....
Tp rse letih sgt hari ni....
Ni pun tgh nk amik mood n feel.....
Nk senyum pun rse berat je..... smpi ade yg tegur pg td ckp npe x nmpk senyuman ak arini....
Bknnye ak xnk senyum... tp rse letih sgt smpi nk ukir senyuman pun rse berat sgt....
Ape2 pun saye mintak maaf ye pd sesiapa yg sye x senyum arini...
Bkn sbb badmood atau ape, just cam x larat je arini rse cam letih....
Ni pun xtau nk story ape sbnrnye ni... just nk luahkan ape yg sye rse arini je....
Hmmmmm..... kene jana balik kekuatan n SEMANGAT!!!!!!!
Mmmmm.... tp sbnrnye normal la jgk kn....
Sbbnye setiap org 2 ade hari2 nye...
Bkn setiap mse mood nye ok,sometimes ade jgk pasang surutnye....
Tp stkt ni diri ni boleh lg nk control emosi n perasaan ni....
YA ALLAH... Kuatkan lah semangat hamba semula....
Norhidawati!!! bgn2!!... Semangat sikit.... x mau la lemah2 ni....
Ape trademarks sye.... SEMANGAT!!!!!...
ok,skrg tarik nafas..... pastu try tuk amik feel dlu....
Then try ukir senyuman yg paling indah..... like this...
Hmmm ok x??? kn comel senyum 2....
Cube try senyum lg yg penuh dgn semangat... like this...
Ha cmni la.... SEMANGAT!!!...hehehe...
Kn ok dh mood ni ble dpt senyum balik n dpt amik feel yg happy ni...
Hehehehehe....
Ok,sye dh semangat semula....
So, ade byk keje nk wat ni n jap lg nk g klas....
Pd kwn2,dont worry ok, mood sye dh ok balik n sye dh boleh ukir senyuman lg tuk korg semua...
So senyum2 slalu n SEMANGAT!!!... hehehe
Adios.....

Sunday, October 23, 2011

Irfan Makki feat. Maher Zain - I Believe



Subhanallah....
I BELIEVE.....

Thursday, September 29, 2011

KELAS BLC7 USIM...

Assalamualaikum........
Jeng jeng jeng..................... hehehehe.... dh lme rse nye x menjengah blog chentaku ni.....
Hahahaha....
Harini mggu ke3 n hari ke24 aku berada di bumi USIM NILAI N.9....
Ade something nk kongsi dgn semua ni....
Aku dh pun masuk kuliah n tutorial...
Kelas ak klas BLC7.... ak pun sbnrnye x fhm n xtau pun ape mksd blc 2...
Hahaha....
Beberapa hari lpas ak n kwn2 klas ade amik pic tuk klas...
Cantik gile kot...haha
Trademark yg kitorg gunekn adalah ........................ SEMANGAT!!!!!!!
Hahahaha...klaka betul.....
Dlm klas ak x pasti la ade bpe org sumenye sbb dh cmpur ngan bdk second intake,so xtau bpe org betmbh lg......
Tp stakat ni yg pasti ade 25 org kot... 7org plaja lelaki n 18org plaja perempuan....
Antara name kwn2 klas ak adalah...............................
Zahir,Fadil,Akmal,Saddam,Aiman,Zulkifli n Luqman...ni bru lelaki...
Plaja perempuan pulak nama2 nye adalah spt berikut......................................
Farah,Umi,Lellah,Suhaila,Husna,Ain,Nadzirah,Summayah,Zakiah,Rashidah,Azlina,
Hajar,Noorul,Rati,Harisah,Azliza,Syafiqa n last skali ofkos la bdk comek ni...aku la Norhidawati....
Hahahaha......
Rata2 semua bdk klas ak berumur 19thn.... so terasa la jgk diri ni tua sket...
Tapi still muda lg...hahahaha....
Majoriti plaja dtg dr kelantan... selebihnye negeri lain...
Ape2 pun jom tgk pic kitorg yg ade bpe ketul je ni tuk kenangan....

 Ni pic nk candid tp x jd lg..hahaha
 Jeng3....ni la pic formal kitorg... smart giler kn...
 Candid2... peace..... haha
 Peace dr kitorg.....hehe
 Cun gile pic ak ngan mek ni... smart nye... ade gaye cam peguam plak...kahkahkah...
 Candid yg dh jd...hahahaha
 Gaya yg unggul.....hahahaha
 SEMANGAT!!!!! Tgk la tgn ak 2.... malu plak ak... kahkahkah... tp ni kn pic candid,suke ati ak la nk wat gaye ape...hahahaha
 Senyum semua.......heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
 Smart x ida???? hehehe
Zahir ngan yg lain tgh SEMANGAT!!!!.... hahahaha

Hahahah....cun kn pic kitorg 1 klas..... ni je yg dpt ak kongsi kn dulu....
Harap ukhwah yg terjalin ini kan kekal selamanya.....
Ukhwah Fillah Abadan Abada.....
BLC7............... SEMANGAT!!!!!!!......... Hahahahahaha.....
~ Adios~

USAI SUDAH ~ KANGEN BAND

Selayakkah engkau tahu
Betapa ku mencintaimu
Kau terangkanku dari mimpi burukku
Selayakkah kau mengerti
Betapa engkau kukagumi
Kau telah tinggal dalam palung hati
Betapa hancur hatiku
Melihat engkau bersamanya
Namun ku mencoba tegar menghadapinya
Jangan kau menangis lagi
Tak sanggup aku melihatnya
Sekarang kau pilih diriku atau dirinya
Reff:
Kau tuliskan cerita
Tentang engkau dan dia
Membuat hatiku smakin terluka
Sudah usai sudah
Cerita engkau dan aku
Pulanglah sebagai bingkisan kalbu

Kutulis cerita tentang aku dan dia
Sehingga membuatmu terluka
Sudah usai sudah jangan menangis lagi
Kurasa sabarlah disini… kasih

Hmmmmm....xtau la npe skrg ni suke pulak dgr n nyanyi lagu ni...hari2 dengar lagu ni...
ade kene mengena dgn diriku kah...????
Yang lepas biarkan lepas,jgn nk ingat lg cik Norhidawati oiii.....hoho...
Adios.....

Thursday, July 21, 2011

Kegembiraan buat semua......

Bismillahirrahmanirrahim..........
Assalamualaikum.....
Lame dah rasenye x berkata2 dlm blog kesayanganku ini....
Heeeee,,,,,,
Alhamdulillah masih lagi di berikn nafas utk hidup di muka bumi ini...
Sebenarnye nk story2 sket kat dlm blog chenta ku ni....
Alhamdulillah tarikh 15 julai 2011 hari jumaat lebih kurg jam 4ptg keatas....
Ku membuka laman web upu utk cek result upu....
YA ALLAH,,, Macam dlm mimpi ku rasa bile tgk result yg keluar.....
TAHNIAH,, ANDA DI TAWARKAN UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN DI UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA ( USIM ) DLM KOS FIQH DAN FATWA FAKULTI SYARIAH DAN UNDANG2......
Subhanallah, rase mcm x percaya aku dpt twrn sambung blaja kat universiti....
Syukur sgt2 dengan kurniaan Sang Pencipta sbb dgn izin NYA aku dpt twrn ni....
Rase gembira x terkata....
Lepas dpt tau result 2 org petama yg ak kol adalah abah n mama sbb ak cek kat kdai mek....hee
Ya ALLAH gembira dan bersyukur sgt mereka sbb ak dpt twrn sambung blaja sbb tu la harapan diorg....
Rase gembira sgt sbb dpt bg abah n mama serta family ak berita gembira ni....
Moga ak dpt blaja sebaik mungkin nnt tuk dptkn segulung ijazah utk balas jasa mereka yg susah payah besarkn aku.....
Selain dr tu ak pun ade berita gembira jgk ni sbb kwn2 ak ramai yg dpt twrn ipta jgk...
Alhamdulillah... TAHNIAH utk mereka semua....
Tapi yg paling ak x sangka sgt,, my lovely bestfren UMI FILZA AMIRA MISRY pun dpt twrn u yg sama dgn ak n lebih mengejutkan kitorg dpt 1 kos....
Alhamdulillah, syukur sgt... gembira x terkata...
Kawan yg sentiasa ade saat suke duka ak pun dpt u yg sme...
ALLAH dh takdirkn yg kitorg xleh bepisah jauh2...heee
Moga ALLAH sentiasa lindungi n jaga persahabatan kami ni....
Lepas tu hari selasa lalu 19 julai ak n kwn2 f.6 smka ramai2 dtg sekolah jumpe guru2....
Jelas tergambar kegembiraan di wajah mereka krn anak didik mereka berjaya melanjutkn pelajaran ke IPTA...
Segala penat lelah mereka terbayar dengan berita gembira yg kami bawa....
Rasa bahagia sgt dpt buat mereka gembira....
Alhamdulillah, berita gembira ini istimewa buat org2 yg amat aku sayangi...
Gembira melihat mereka bahagia....
Kegembiraan ni utk semua....
YA ALLAH,,, Lindungilah aku dan bantulah aku agar aku dapat belajar dengan baik agar aku mendapat kejayaan dlm hidup dengan doa dr abah, mama, adik2,keluarga,kawan2,n guru2 begitu juga dengan keredhaan mu YA ALLAH...
AMIN....
Moga insan2 yg ku sayangi bahagia dan gembira semuanya.....
Senyum selalu......

Friday, April 22, 2011

Buah Hatiku Yang Tersayang......

Bismillahirrahmanirrahim.........
Dah lame rasenye x share ape2 kat blog ku ini....
Ni aku nak share something sket....
Dah 4bln dah aku jadi cikgu tadika...
Ni ade sket picture tuk tatapan....
Walaupun baru 4bln dgn anak murid aku ni,tapi rase sayang sangat dah kat diorang ni...
Comel2 sangat...
Ade je keletah yang diorang buat.....
Bila ajak tangkap gambar laju aje....
Sampai x nk berenti pulak....
Aku pulak skrg ni sebelum tido je mesti nk tgk gambar diorang dulu...
Rase rindu je bile x jumpe diorang......
Jom same2 tgk pic yang dh di take ni.... hihihi...



buah hati aku ni name nye nor farahin.....
 sempat lagi 2 nk tgkp gmbr sblm blajar....ape la syg2 cikgu ni...hihi
 posing sket...senyum...hihihi
 auni n cikgu
 adli yg sronok sgt wat gaya peace
wajdi mmg ske wat senyum cmne.... senyum x jd...kihkihkih
ni nama nya nor zafirah auni
yang ni pulak namanye amirul wajdi banin.... panjang namanye... payah nk menyebut....
ni pulak muhammad azam adli
yang ni akrimi haulaki
yang ni alya anis syafiqah....
 tgh main lego sempat lagi posing 2...hihihi
 auni,safia n cikgu ida....posing sakan..hahaha
 safia n farahin
 peace kate adli...hihihi
 tgh mewarna pun sempat tgkp gmbr lgi...hihihi
 auni buat gaya ape 2??? hihihi.... buah hati cikgu....
 auni nk senyum tp tepandang slek pulak...kihkihkih
 senyum....x perlu kata apa2...
 5 orang puteri 4thn...
putera nye ade 2 orang je...hahaha
 akrimi n adli begaya ngan lego yang baru di bukak..hihi
 pic dalam lego....
 smileeeeee.....ngeeeee...hihihi
 cikgu,tgkp la gmbr kami kate anis n akrimi..nakal betul...
 wajdi cikgu ida n farahin....
 safia x sedia lg la cikgu...hihihi
 seronok sgt main dgn lego 2...cikgu panggil pun x sedar...
 safia yg cumel.....
ni sebahagian lego yg diorang suke sangat main smpi x sedar cikgu panggil....
yang ni nama nye nur bahiyyah shafiyyah...lagu susah nk menyebutnye...hihihi....


buat buah hati cikgu yang comel2 semua...
jangan la nakal2,,,,
rajin2 la belajar ye sayang....
ayat yang cikgu slalu dgr dri ko tiap hari adalah..... cikgu,, sayang cikgu.....
untuk kamu semua...cikgu pun sayang kamu semua..... muahmuahmuah....

Tuesday, March 15, 2011

Cantik Di Pandang | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Cantik Di Pandang | iluvislam.com + discover t

"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai." \[Hadis Riwayat Ahmad]

Rama-Rama Halus Sayapnya

Melihat gelagat rama-rama membuatkan ramai orang menjadi suka, ceria dan terpesona. Ramai yang akan tersenyum melihat kecantikan rama-rama. Ia mengindahkan alam dan menyempurnakan sekuntum bunga. Pasti ada yang tidak kena jika ada bunga yang tidak dihinggapi rama-rama.

Ramai yang akan tertarik untuk menangkap rama-rama apabila melihat ia terbang berkeliaran di udara. Kecantikan rama-rama terletak pada warna dan corak sayapnya. Akan tetapi kecantikannya tidak akan kekal jika banyak tangan yang menyentuhnya.

Warna dan corak rama-rama pasti akan melekat pada jari jemari apabila kita menangkapnya. Selepas itu tiada sesiapa yang akan tertarik padanya lagi. Keindahan rama-rama telah hilang untuk dikagumi.

Indah Ibarat Wanita.

Wanita adalah hiasan dunia. Rama-rama ibarat wanita. Wanita indah untuk dilihat, tetapi nilai dirinya akan merosot setiap kali ada tangan-tangan kotor mencemari atau menyentuhi tubuhnya. Harga diri dan maruah mudah tercemar jika tidak dijaga dengan sempurna.

Begitulah wanita. Kecantikan wanita bagaikan rama-rama yang terbang membawa keindahan corak pada dirinya. Ia akan membuatkan lelaki mudah tertarik pada wanita. Tetapi untuk menjaga harga diri seorang wanita, bukanlah dengan membiarkan kecantikannya disentuh, dipegang oleh semua yang tertarik padanya. Biarlah kecantikan pada wanita itu diperolehi melalui jalan yang diredhai Allah.

Wanita harus menjaga harga kecantikan dan keindahan seorang wanita menurut ketentuan dan panduan yang Allah ajarkan di dalam al-Quran yang telah di sampaikan oleh RasulNya. Hanya dengan menuruti perintah Allah, kemuliaan, harga diri, kecantikan, dan keindahan seorang wanita akan terjaga dan terpelihara.

Wanita Yang Lebih Baik Dari Bidadari

Daripada Umm Salamah, isteri Nabi SAW, katanya: Aku berkata, "Wahai Rasulullah! Adakah wanita di dunia lebih baik atau bidadari?" Baginda menjawab, "Wanita di dunia lebih baik daripada bidadari sebagaimana yang zahir lebih baik daripada yang batin."Aku berkata, "Wahai Rasulullah! Bagaimanakah itu? Baginda menjawab, "Dengan solat, puasa dan ibadat mereka kepada Allah, Allah akan memakaikan muka-muka mereka dengan cahaya dan jasad mereka dengan sutera yang berwarna putih,berpakaian hijau dan berperhiasan kuning..." (Hadis Riwayat al-Tabrani)

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud :

"Tidak aku tinggalkan fitnah selepasku yang lebih boleh membawa mudarat kepada lelaki selain wanita" (Hadis riwayat Bukhari)

Download Wallpaper Dengan Pelbagai Saiz

Size Availability

he beauty of islam

kebenaran terungkap

Bismillahirrahmanirrahim.........
syukur alhamdulillah sehingga kini aku masih lagi diberikan nafas dan nyawa untuk menjalankan kewajipanku di muka bumi ini.....
arini nk story something sket.....
pagi ahad yg lepas aku di kejutkn dgn satu kebenaran yg x di sangka2....
dh lapan bln aku dan si dia break tiba2 dia memberitahu ku m'apa dia nk break dgn aku...
slama ni aku setia dgn die, tapi die x setia dgn aku....
aku tau mmg kitorg xde jodoh...
tp yg aku x fhm knpe bru skrg die nk bgtau semua nya....
hati aku kecewa sgt....
smpi hati die lukekn prasaan aku....
tp mybe die ade alasan sendiri knp bru skrg die gtau aku...
terlalu sakit untuk aku lalui...
tpi aku anggap ia hanya ujian dr ALLAH untuk ku...
aku redha segalanya....

Ya ALLAH......
bantulah hamba......
tenangkan lah hati hamba yang sedih dan terluka ini....
jgn KAU terus biarkan hati hamba terluka dan sedih...
AMIN......

walau ape pun yg tejadi aku x kan sekali2 jatuh dan menyesal dgn perpisahan ini...
kerana aku tahu ada hikmah di sebalik semua yg berlaku itu...
dan aku telah pun mengetahui beberapa hikmah yg ada....
ALLAH hanya menguji hambanya setakat yg hambanya mampu sahaja...
aku pasti ALLAH sedang merancang sesuatu yg lebih baik untuk ku....
moga aku sentiasa dlm lindungan dan rahmat YANG MAHA ESA....

Friday, March 4, 2011

Monday, February 14, 2011

Kluar jumpe my lovely best friend......

Asalamualaikum.......
dh lame x jumpe bestfren aku....
akhirnya dpt jgk kitorg jumpe.....
tapi a'an pulak x dpt join...
tapi x pe la, die ada hal lain...
next time kite jumpe ramai2....
ni ada skit pic yg kitorg tgkp aritu...
so..... tgk la ye knangan kte sume.....


 my lovely bestfren......
 sayang kalian semua.....